Hemsidesnickerier

Tänker tillbaks på åren som gått sedan jag först lade ut min hemsida. På b-one (eller one.com som de heter nu för tiden) har jag befunnit mig sedan 2003 och före det så höll jag till på några gratisdomäner. Sammanlagt har jag väl roat mig med datorn på detta sätt sedan strax före 2000.

Den som ledde in mig på denna trivsamma bana var min dotter och hon var den, som inspirerade mig till förnyelser och att våga pröva olika grepp på webb-makeriet. Jag startade med att göra min sida i FrontPage express. Vid ett datorbyte försvann det programmet och jag gick över till FrontPage. Ytterligare datorbyte och borta var det programmet också (ja, ja – de var väl inte så där väldigt mycket mina – om jag så får säga *rodnar*)

Efter sista förlusten av designprogram så testade jag så Word. Det tog ett tag innan jag kom underfund med hur jag skulle hantera det. Jag misstänker att jag fortfarande inte kan alla knep och fiffigheter som finns att tillgå, självlärd som jag är, men idag är jag helt tillfreds med att ha det som grund. Det är enkelt, lätthanterligt och stabilt. Det saknar förstås en hel massa finesser som andra program har – men den dagen jag känner att jag vill införa något nytt – ja, då blir det dags att köpa ett eget program och sedan lära mig det utan och innan. Till dess duger Word alldeles utmärkt.

Och hemsidan då? Jodå den har verkligen växlat utseende och innehåll genom åren. Det är så roligt när en ny idé dyker upp – från det att tanken börjar ta form och till dess resultatet ligger ute på nätet har jag verkligen haft roligt! Det försäkrar jag. Och sedan omredigeras och förnyas och förändras idéerna. För mig är det viktigt att ha en hemsida som ”lever” – att ha samma sidor ute år efter år utan några förändringar känns inte bra. Jag vill gärna att de snart 10.000 besöken på min sida ska kännas fräscha – att det ständigt ska finnas något nytt att läsa eller beskåda.

Därför ändrar jag datum och grattisföremål varje dag – jag försöker att skriva lite nytt här i bloggen och i ”Dagens Barbro” – det senaste tillskottet på sidan. Jag har haft dagboksanteckningar av något slag under hela tiden. Ibland har de varit väldigt personligt präglade, ibland bara noteringar om yttre skeenden i samhället osv. Jag har haft ”bisidor” där man kunnat läsa om den mer andliga biten i mitt liv och mina tankar om den. Gästbok har kommit och gått.

Hemsidan som den ser ut idag är inte så där väldigt gammal. 8 - 10 månader – kanske ett år – jag minns inte så noga. Men för tillfället känner jag inte någon längtan efter att förändra – för även om det är roligt, så tar det tid och fordrar engagemang, vilket jag just nu inte har.

Det är väldigt roligt när man får respons från er som är inne och läser då och då – och titta det är faktiskt snart 10.000 gånger som sidan har besökts. Det trodde jag väl aldrig när jag en gång startade. Om du blir den 10.000:e gästen så skriv till mig och berätta vem du är och varför du hittat hit. Det skulle vara jätteroligt. Några har efterlyst min gästbok och bett att jag ska lägga ut den igen. Men det var så mycket strul med den så jag ledsnade till slut. Nu finns det ju flera andra gratisvarianter som man kan pröva och när andan faller på så kanske jag satsar på en sådan igen. Till dess går det alldeles utmärkt att skriva i min blogg – eller maila mig via hemsidan.

Förutom specialsidorna om andlighet så har jag haft sidor som berättat om olika fik (fikaspecialister som vi är, sambon och jag) som vi besökt i Sverige och utomlands - jag har haft sidor om "mina" olika sidor associerande till färger (Du vet, min "blå" sida, "svarta" sida osv) Jag hade mycket kul när jag gjorde dom. Och min "röda" sida, kärlekens och vänskapens sida, där fanns mina närmaste och mina vänner. Ja, det har verkligen varit roligt att "skapa" - på mitt sätt.

10.000 besök - tänka sig!!

Kommentarer
Postat av: Sylvia

Tänk att du hållt på så länge. De flesta brukar väl tröttna efter ett tag.
Jag är imponerad av din hemsida och att du är så duktig att hålla den ständigt aktuell.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback