Fiskbekymmer - 050131

Hört talas om fiskar som deppar? Nej, inte jag heller – inte tidigare i alla fall – men nu vete katten! Vi har ju ett akvarium där det bott ett lagom antal fiskar: guppy, platy och en algätare som likt en dammsugare håller rent på växter och akvarieväggar. Dom har trivts jättebra – så bra att de ynglat av sig, så klart. Detta innebär ju att det ”lagoma” akvariet raskt började bli för litet. En centimeter fisk per liter vatten är måttet och det var snabbt på väg att överskridas.



I går beslöt vi oss för att sätta stopp för kärleksfröjderna och resultatet av desamma. Fram kom vårt första akvarium – något mindre än det vi nu har – och iordningställdes för att härbärgera våra tre onödigt fertila honor. Tillsammans med ett yngel som ser ut att vara en hona samt ytterligare ett litet ett som kom med av misstag flyttades de alltså över i det nygamla akvariet.



Sedan dess har de stått alldeles stilla – knappt velat titta åt maten – nya växter har inte gjort någon nytta – och den lilla, lilla verkar som uppslukad (wooops) av jorden. I det andra akvariet tycktes hannarna ha tappat stinget efter att haremet flyttats. Men flitiga och villiga som de är att fylla – inte bara jorden utan framför allt vårt akvarium – med nytt liv, så uppvaktar de nu i stället de fyra platyhonorna för fulla muggar. Ja, se karlar.



Kvar hos hanarna finns också en 7 – 8 yngel. Nu återstår att låta dom bli så stora att vi kan avgöra vilket kön de har. De som är honor kommer obönhörligen att förvisas till depparakvariet och på så sätt hoppas vi att med tiden få rätt balans i den blöta delen av vårt hem.



Kan ingen uppfinna p-medel för fiskar att hälla i vattnet – då kan ju alla få leva lyckliga. Det skulle bli en storsäljare J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback