Frisyrvånda

Ska iväg och klippa mig nästa vecka. Jag har beslutat mig för att åter låta stråna växa sig lite längre, men måste ju kapa dom en del under tiden då topparna är både kluvna och slitna på andra sätt.

Roade mig med att leta frisyr på nätet. Hamnade bl a på följande sida: http://www.ukhairdressers.com/ - där jag kan ladda ner ett foto på mig själv och sedan testa med en hel hög "färdiga" frisyrer.Jag såg inte klok ut! Men skoj var det att testa lite.

Fast jag blev ganska så lusten på den frisyr som min "likafikasinnade" väninna visade upp idag när vi ägnade oss åt lite "komma-i-kapp-sedan-senast" prat över en kopp i Slottsskogen. Samtidigt har vi ju helt olika ansiktsform så på mig kanske den frisyren inte skulle "göra sig" alls. *suck* - sådana härliga bekymmer man har.

Nu är jag alltså ganska så förvirrad inför "klippet" nästa torsdag. Nåja, jag får göra som jag gjort tidigare - överlämna mig åt min frissas kompetenta händer och hennes säkra blick för vad som passar min ansiktsform och "karaktär".

En liten spark i baken och ett "lycka-till" till väninnan som börjar nytt jobb på måndag. Du är ett ess och för din nya arbetsplats kommer du att bli en tillgång som de inte ens anar ännu. Kram på dig.

Re: Gårdagens ord

"Jag måste inte fostra andra människor"

Ja - oj, det skulle jag lyssnat till. *gapskratt*

Tre stycken kassörskor blev ganska så sura på mig då jag påpekade det olämpliga i deras uppträdande i kassan o/e deras brist på utförande av vissa arbetsuppgifter som ingår i jobbet. *Suck*.

Men..... "fostra", hmm - att se till att alla ger snygg service och sköter sin del i försäljningsledet enligt företagets policy är en av MINA arbetsuppgifter - men jag kunde ändå inte annat än skatta när jag nu läste gårdagens ord igen. Jag hade totalt glömt bort dom.

Trist är det ändå att det över huvud taget ska behövas påpekanden. Sunt förnuft och vanlig "hyfs" i kundmöten räcker jättelångt - bara man använder sig av det. *smile*

Dagens lilla ord - 060822

Jag måste inte fostra andra människor
(Insikt nr 51)

Jag ska inte lägga mig i andras förehavanden för att jag då lätt skaffar mig ovänner. Det enda jag kan göra är att, genom egna exempel, göra vad jag tror är gott och vad som fungerar för mig i en människovänligare värld.

Ja - då hamnade jag alltså där idag också - förändring börjar bara hos mig själv.

Ja, ja - jag jobbar på ..... *lunk, lunk, suck och stön*

Dagens lilla ord på vägen

Självkärlek är nyckeln till positiva förändringar
(Insiktskort nr 90)

Innebörden tyds då till att det är först när jag kan älska mig själv utan att påverkas negativt av krav från andra som det kan ske positiva och varaktiga förändringar i mitt liv.

Min tanke blir då: Kraven jag ställer på mig själv då? Många gånger är ju de mer destruktiva och hindrande i min förmåga att älska mig själv än vad kraven från andra är.

Nåja, inte alltid så klart - det är ju "andra" som i begynnelsen fick mig att se mig själv med "yttre, kritiska ögon" - men nu, när jag är vuxen och själv väljer mina åsikter....

Det är alltså dags att se min potential - mina positiva sidor, mina styrkor, mina förmågor och därtill gilla dom av hjärtats lust. SEDAN - kan ju andra få tycka och tänka som dom vill utan att det bekommer mig något - *smile*

Fortfarande skrämmande aktuellt

För några år sedan skrev jag i min dåvarande nätdagbok:

"Det finns ett talesätt - jag kan det inte ordagrant, men innebörden är:

På det sätt ett land tar hand om sina gamla, sina sjuka och sina barn kan man utläsa oerhört mycket om innevånarna."

Idag läste jag om den 90-åriga damen som gick i sjön i förtvivlan över att bli nekad plats på ett äldreboende.

Vad säger det om oss?

Att gå från tanke till handling

Det är tur att inte alla, som någon gång funderar på hur det skulle vara att testa en drog, verkligen gör det.

I fallet med våra nyligen ertappade idrottsmän, skylls det dels på att någon annan hällt det i drinken eller på att personen i fråga hällt så mycket alkohol i sig att omdömet blivit avtrubbat i så grad att han tackat ja när han blev bjuden.

En är ångerfull och skriver avbön i tidningarna - den "oskyldige" tiger och vägrar att göra ett test som skulle kunna stärka hans uttalanden om att han aldrig tagit droger förut.

Självkänsla. Kan det vara något att satsa på? Att kunna se mig själv i ögonen och säga att jag lever som jag lär? Att jag gör mitt för att skapa den värld som jag vill leva i och som jag vill att mina barn och deras barn ska växa upp i.

Vi kan bara börja med oss själva.

IBS - tips

Fick ett tips om en sida för oss med IBS och har just vait inne och kikat på den. Blev medlem per omgående och har tillbringat en lång stund med att läsa i Forum och kika runt lite. Verkar seriös och kan säkert vara en god hjälp för dom av oss som behöver lufta (hmmmm) våra IBS-besvär med likadrabbade.

Här kommer länken: http://www.ibsforum.se/index.php

Kanske ses vi där?

Sommartankar

Och så rinner sommaren iväg. Redan 1 augusti. Sommarälskare som jag är så njuter jag av varenda stund av solsken och ljus. Fast igår njöt jag av ett härligt varmt sommarösregn också. :-) Det var härligt uppfriskande och ljummet med stora blöta droppar så jag hann bli dränkt i både hår och kläder den korta promenaden från bilen och in till jobbet. Frisyren blev något lidande, om man så säger. Men å andra sidan - man ska ju vara naturlig, så varför inte. Och det var nog dessutom bara jag som märkte det.

Jag ser på mina yngre arbetskamrater när de står framför spegeln i omklädningsrummet och bättrar på här och rättar till där och är noga med korrekt vikning på krage och ärm. Deras redan perfekta, fina ansikten granskas noggrant och kritiskt och det är en katastrof formidable om ett hårstrå inte vill lägga sig på rätt köl.

Ja, jag menar inte att förlöjliga - jag minns hur det var - men känner också en lätt sorg över all tid och energi som läggs ner på att inte tro att man duger om något i det yttre inte är "perfekt". Dessa unga, fräscha, vackra människor, var och en med sin egen speciella charm, borde glädja sig åt sin fräschör och sina egna unika drag i stället för att oroa sig för den detalj som till äventyrs inte är "attraktiv" - oftast endast sett ur deras egen synvinkel dessutom.

På balkongen växer vår vinranka. En enda lång "slana" har lyckats klättra upp till taket och är nu halvvägs bort till andra sidan. Två klasar med druvor har den lyckats producera, men frågan är om de hinner mogna. Vår nyinköpta, klasblommande rosenbuske klämde fram två rosa blommor och ser inte ut att vilja åstadkomma något mer i år. Tomatplantan blommade med två blommor - sedan torkade de ihop. Mina pelargoner däremot, vilka jag fick gratis på jobbet då de inte klarat en transport och inte gick att sälja, blommar överdådigt och pryder väl sin plats.

Min sommar har varit härlig så här långt. Semester i Skottland med sambon över midsommarveckorna. Fyra trevliga dagar i Stockholm med dottern och barnbarnet, kvarterande hos en mailkompis till henne. En långhelg med sambon i Höör, Vadstena och sedan hem.

Kvar att se fram emot förutom de "vanliga" lediga dagarna är en dags SPA med barndomsväninnan och en helg i Helsingborg med besök på Fredriksdalsteatern tillsammans med ett par goda vänner.

Det blir inte så mycket bloggande eller datoranvändande över huvudtaget nu på sommaren - och jag märker ju att det är fallet för de flesta i min "bloggkrets". Men det kommer väl en regnig och blåsig höst till slut - då lär vi "ses" desto mer.

Fortsatt trevlig sommar till er alla.

IBS - igen

Tack ni som hört av er med kommentarer till mina funderingar kring IBS:n. Kan meddela att vi är fler som också lider av yrsel i kombination till våra tarmproblem.

Kom att tänka på en sak som hjälpt mig många gånger under årens lopp: SILICOL. Finns att köpa i hälsokosten eller i matvaruaffärer med hälsokostdiskar.

Det är en flytande gel som man äter med sked eller upprörd i lite vatten. Följer man doseringen så brukar man få snabbt resultat - om det är så att den passar just din form av IBS. Över- eller underdosera inte. Och var noga med att inte "dricka" direkt ur flaskan då det då snabbt kan bli bakterier i gelen och den blir fördärvad. Öppnad förvaras den i kylskåp.

Kramar till er alla.